404

27 februari is de ANWB naar onze school gekomen om ons Streetwise te maken. Op en om de school was er van alles te doen. De kleutergroepen hebben het gehad over verkeersborden. De groepen 3 en 4 mochten in een gele auto in de speelzaal een parcours rijden. De groepen 5 en 6 hadden het over de remweg van een auto en mochten dit in een echte auto uitproberen. De groepen 7 en 8 gingen op de speelplaats hun eigen fiets testen tijdens een parcours.

Op het einde van de rit ontvingen alle leerlingen een certificaat.

Afgelopen donderdag zijn onze prins en prinses samen met de Raad van Elf uitgeroepen.❤️💛💚

Samen hebben ze carnaval officieel geopend voor Basisschool Mijn Spoor. Benieuwd wat we nog meer gaan doen en gedaan hebben?
Bij de winkeliers op Heerlerheide zijn onze carnavalscanvassen te vinden, gemaakt door groep 6. Komende week gaan we een optocht door de wijk lopen in passend rood, geel, groen en hebben we knotsgekke haren dag. Dit alles sluiten we vrijdag af met een carnavalsviering waarbij de drie grootste carnavalsverenigingen van Heerlerheide langskomen.

Donderdagavond 21 december was de eerste editie van de Mijn Spoor kerstmarkt. In samenwerking met de wijk en zijn partners waren alle ouders, leerlingen, familieleden en wijkbewoners uitgenodigd voor een kerstmarkt in de school.

Er was van alles te koop: knutselwerken van de leerlingen, kerstspullen en genoeg lekkers om te eten en te drinken. Er was zelfs een photobooth om de avond memorabel te maken. De opkomst was dan ook zeer hoog. Dat kon ook niet anders met alle kerstversieringen, kerstmuziek, gezellige sfeer en prachtige lampjes.

De opbrengst van de kerstmarkt gaat ten goede komen aan onze eigen leerlingen en kinderen in armoede. Met deze kerstgedachte hebben we het kalenderjaar prachtig afgesloten en een geweldige vakantie ingeluid.

Voor nu kunnen we iedereen alleen nog maar geweldige feestdagen en een fijne jaarwisseling wensen.

Geniet ervan en tot volgend jaar!

Beste kinderen, ouders/verzorgers en buurtbewoners,

Graag nodigen we jullie uit voor onze kerstmarkt op 21 december. Deze zal plaatsvinden op het schoolplein. Kom proeven van een gezellige kerstsfeer met kraampjes, heerlijk eten & drinken en optredens van onze leerlingen!

Donderdag 23 november hebben we weer een nieuwe stap gezet in het afronden van de verbouwing van ons schoolplein. De groepen 5 t/m 8 hebben een bijdrage geleverd aan ons eigen Tiny Forest. In samenwerking met de Moestuinman hebben deze groepen ca. 600 boompjes geplant.

Weer of geen weer het planten zou doorgaan. Gelukkig was het alleen maar koud en dat mocht de pret niet drukken. Onze leerlingen hebben heel gemotiveerd geplant en mochten ook sommige boompjes kenmerken als hun eigen boom. In de lente zullen de bomen starten met groeien en zullen de sterkste bomen het snelst groeien. Met een beetje geluk zullen de leerlingen spoedig door hun eigen geplante bomen heen kunnen spelen.

Het thema van de Kinderboekenweek 2023 was Bij Mij Thuis. Als afsluiting van deze week hebben alle leerlingen van basisschool Mijn Spoor geknutseld binnen een thema. Van getekende tot gebouwde huizen, van getekende Keith Haring families tot ruïnes van een droomstad. Alles kwam aan bod. De tentoonstelling heeft mede daardoor heel veel bezoekers mogen trekken. Basisschool Mijn Spoor was veranderd in Galerie Mijn Spoor!

Hieronder zijn alle knutselwerken en leerpleintentoonstellingen te vinden.

We hebben er lang op moeten wachten, maar na de opening van de school is ook de officiële opening van het schoolplein geweest op 23 september!

Hierbij de foto’s van beide evenementen. Dank aan alle betrokkenen, waaronder ook wethouder Jordy Clemens voor het officiële gedeelte.

Na zes weken vakantie hebben we de afgelopen twee weken letterlijk een frisse start gemaakt dit schooljaar. Alle leerlingen werden afgestoft en welkom geheten in hun nieuwe groep. Om de leerlingen welkom te heten was er op de tweede dag weer heerlijk het jaar ingesprongen.

Voor zowel leerlingen, ouders als de leerkrachten was het even wennen. Er zijn veel dingen veranderd. Sinds dit jaar hebben we nieuwe schooltijden (ma-di-do tot 15.00u) en is er een start gemaakt met de Gezonde Basisschool.
Dankzij twee oefendagen aan het eind van vorig schooljaar hebben we hier een vliegende start mee gemaakt. Elke grote pauze worden activiteiten georganiseerd en kunnen leerlingen onder begeleiding kennis maken met zowel nieuwe als bekende spellen. Door het nieuwe schoolplein is er ook veel meer ruimte om spellen te spelen. Van voetbal tot een free run-parcours en van Raak en Haal tot racen met de karren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Om de ouders op de hoogte te brengen van de jaargroep heeft er sinds lange tijd weer een gezamenlijke infoavond plaatsgevonden. Hier hebben we mooie en waardevolle reacties op gekregen.

Samen met de leerlingen, ouders en leerkrachten gaan we er weer een top schooljaar van maken!

Beste ouders/verzorgers,

Het zit er weer op. Weer een schooljaar om. Gisteren hebben de ouders/verzorgers van groep 8 genoten van een top eindmusical met een drankje en een hapje achteraf. Vandaag zijn de kinderen uitgezwaaid om een nieuw avontuur tegemoet te treden.
Ook de andere groepen hebben op een passende wijze afscheid genomen. Er werd opgeruimd, gepoetst, gespeeld, film gekeken en Kahoot quizzen gedaan.

Via deze weg wensen we alle kinderen en ouders/verzorgers een geweldige vakantie toe. Rust goed uit, zodat we er met nieuwe en frisse energie er volgend jaar weer tegenaan kunnen.

Tot 28 augustus!

Team basisschool Mijn Spoor

nieuwsbrief december

Beste ouders

De kerstvakantie is alweer van start gegaan.

De kinderen hebben de afgelopen weken weer veel geleerd betreffende de leervakken.

Daarnaast was er zoals gebruikelijk ook natuurlijk aandacht voor andere vakken/activiteiten.

Wekelijks klonken in alle klaslokalen vrolijke tonen wanneer Juf Lena weer leuke muzieklessen verzorgde.

Ook hebben de kinderen zich kunnen uitleven tijdens de judolessen.

Vervolgens waren de sinterklaas- en kerstviering opnieuw een groot succes.

Vanwege de verbouwing hebben we dit in aangepaste vorm moeten vieren, maar wat is dit goed gelukt dankzij de enorme inzet van de ouderraad en jullie. Grote dank daarvoor! Intussen heeft het opleveren en de verhuizing van de tweede fase plaatsgevonden.

klaslokalen van de groepen 5 t/m 8 zijn klaar om na de kerstvakantie in gebruik te nemen. Ook zijn onder andere een nieuwe keuken, een atelier en een receptie gerealiseerd. De kinderen van de bovenbouw keken hun ogen uit. Bent u ook nieuwsgierig, dan kunt u de eerste ochtend na de vakantie even met uw zoon/dochter mee naar binnen lopen om ook een kijkje te nemen. Het schoolgebouw is echter nog niet helemaal klaar. De leerpleinen en algemene ruimtes worden vlak na de carnavalsvakantie ingericht met nieuwe meubels.

schoolplein kan natuurlijk niet achterblijven en zal waarschijnlijk in mei klaar zijn. Dan zal ook een officiële feestelijke opening georganiseerd worden. Over de precieze datum en invulling hiervan houden we jullie op de hoogte. Namens het hele team wens ik jullie een leuke vakantie, hele fijne kerstdagen en een mooie jaarwisseling!

Ilona Ploem schooldirecteur

Nieuwsbrief oktober 2022


De eerste vakantie van dit schooljaar zit er alweer op en zijn we begonnen aan de volgende
periode tot aan de kerstvakantie. Wat hebben we van mooi weer mogen genieten en we hopen
dan ook dat iedereen een hele fijne vakantieweek heeft gehad.
Hier volgt een nieuwe update met weer een terugblik naar bijzondere momenten, die tot aan
de herfstvakantie hebben plaatsgevonden, maar ook al een kleine vooruitblik:


• Meteen al de tweede schooldag vond de jaarlijkse “spring-het-jaar-in”-dag plaats.
Vanwege plaatsgebrek op het schoolplein in verband met de verbouwing zijn we
uitgeweken naar Groene Ster. We zijn heel dankbaar dat de ouderraad dit voor ons
geregeld heeft. De kinderen hebben lekker kunnen springen op de springkussens en
werden ook nog getrakteerd op een heerlijke suikerspin.


• Niet veel later kwam de schoolfotograaf op bezoek. Hij heeft alle kinderen en ook de
juffen en meesters op de foto gezet. Hopelijk bent u tevreden met het resultaat.


• Daarna volgde de Kinderboekenweek. Deze week werd ingeluid met een dansje op het
schoolplein. Veel kinderen, maar ook juffen en meesters, waren verkleed in het thema
Gi-ga-groen. Tijdens de Kinderboekenweek werd vaker de schoolbel geluid. Dat
betekende dat alle kinderen stopten met waar zij mee bezig waren en moesten gaan
lezen. De leesontwikkeling staat centraal. Daarom hebben de groepen ook de
bibliotheek bezocht. Daar werden de kinderen voorgelezen en kregen zij een opdracht.
Wist u trouwens dat de bibliotheek voor kinderen gratis is? Wellicht leuk om met uw
kind er ook eens te gaan kijken. Een bezoek met de gehele school naar Gaia Zoo was
natuurlijk een geweldige afsluiting. Dit was zonder de financiële bijdrage van het
Jeugdeducatiefonds en de inzet van de vele ouders niet mogelijk geweest. Dus een
dikke dankjewel hiervoor.


• We mogen dit schooljaar, zoals we al eerder vermeld hebben weer meedoen met het
EU-schoolfruitprogramma. De kinderen smullen 3 dagen in de week van lekker fruit.
We vinden gezonde voeding erg belangrijk. Heel fijn dat de gemeente Heerlen daar
ook zo over denkt. Dankzij de gemeente krijgen we vanaf vandaag de overige 2 dagen
in de week ook ’s morgens fruit geleverd door de Jumbo. U hoeft dus in principe uw
kind niets meer voor de ochtendpauze mee te geven. Ook is er iedere dag een groente
in de klassen aanwezig om de eigen lunch aan te vullen.


• De komende weken staan ook naast de schoolvakken weer leuke activiteiten gepland.
Zo gaan de groepen 3-4-5 naar het jumping event in Maastricht en groep 7 naar de
space-buzz. Ook zullen alle kinderen met het nationaal schoolontbijt meedoen. Verder
komt ook sport aan de orde. Een clinic hockey voor de groepen 6-7-8 en schooljudo
voor alle groepen. Verder komen natuurlijk weer de feesten aan de orde. Aan het eind
van dit kalenderjaar staan het Sinterklaasfeest en de kerstviering gepland.

Verbouwing
De verbouwing ligt nog steeds op schema. We hopen dan ook met de bovenbouw rond de
kerstvakantie het noodgebouw te kunnen verlaten en het vernieuwde gebouw in te trekken.
Daarna is het schoolplein aan de beurt. De buurt wordt hierin meegenomen. Houd Parro dus
in de gaten als u interesse heeft in de plannen en mee wilt denken.
Namens het hele team,

Ilona Ploem
schooldirecteur

Beste lezer,

Voor de oplettende kijker: ja, er is inderdaad iets veranderd aan onze website. Wij als school, maar ook  onderwijsstichting MOVARE, vinden het belangrijk om zo’n veilig mogelijke website te hebben. Samen met een ICT-specialist hebben we daarom een aantal zaken uit voorzorg veranderd.  En dat zie je!

Verbeterde website

Over het uiterlijk van onze oude website waren we erg tevreden. Daarom zijn we bij deze verbeterde versie zo dicht mogelijk bij ons eigen design gebleven. Hier en daar is er iets aangepast, maar je ziet duidelijk  de eigen identiteit en kernwaarden van onze school terug.

Wij hopen natuurlijk dat jullie onze verbeterde website net zo leuk vinden als wij.

Met vriendelijke groet,

Team basisschool Mijn Spoor

Voordat we dit feest willen beschrijven, wil ik graag eerst even terugblikken op de afgelopen weken. Zowel de leerkrachten als de kinderen hebben tot nu toe hard gewerkt aan de basisvakken, zoals rekenen, taal en lezen. Dit was niet altijd gemakkelijk. Steeds was een aantal leerkrachten of kinderen afwezig vanwege het feit dat ze ziek waren of in quarantaine moesten. Zowel afstands- als fysiek onderwijs werd gegeven. Dit alles zorgde voor onrust en vroeg van u en van ons anders organiseren en vooral veel flexibiliteit. Ook kwam ineens een ander virus, de waterpokken, opzetten waar veel kinderen in de onderbouw last van hadden. Toch heeft iedereen zich er goed doorheen geslagen. Betrokken leerkrachten en blije, enthousiaste, hardwerkende kinderen in de school, waren zichtbaar. Daarbij ontvingen we dankbare woorden van u. Wij willen dan ook graag van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken voor de inzet en hulp, waardoor alles tot nu toe toch redelijk soepel is verlopen. Dank u wel!!!!!

Schoolontbijt

Na de herfstvakantie hebben we heerlijk gezamenlijk genoten van het schoolontbijt. Samen met de klasgenoten ontbijten blijft een feest.

Anders organiseren

De kinderen leren niet alleen maar van de juf /meester of uit de boeken, maar ook via spellencircuits, kahoots, dansjes, renspellen, enz. Dat spelend en bewegend leren zorgt ervoor dat de kinderen betrokken en enthousiast blijven. Het leren lukt dan ook ineens beter. Ook de “grey of the day” slaat goed aan bij de groepen 5 t/m 8. De kinderen willen het antwoord op het raadsel weten en gaan ermee aan de slag. Mooie mindmaps en andere werkstukken zijn gemaakt. Een goede ontwikkeling en mooie resultaten worden ook behaald in de schakelklas rekenen en in de “plusgroep”. Deze activiteiten hebben er mede voor gezorgd dat de kinderen met plezier naar school blijven komen en succeservaringen hebben opgedaan.

Sinterklaas

Op woensdag 24 november hebben de kinderen hun schoen mogen zetten. De volgende ochtend troffen we een vreemde school aan. Allemaal behang hing uit de ramen en lag op de grond. De behangpiet was geweest. Hij had er een zooitje van gemaakt, maar heeft er wel ook voor gezorgd dat de schoentjes gevuld waren. Dat was wel even spannend.

De ouderraad had een mandarijntje voor ieder kind toegevoegd, dat lekker heeft gesmaakt.

Op vrijdag 3 december kwam Sinterklaas op school. Hij had zijn piet meegenomen. Hij was erg blij met het mooie behang dat de kinderen gemaakt hadden. De kinderen hebben gezongen en gedanst. Daarna kregen ze van Sinterklaas een leuk cadeautje.

De oudere kinderen hadden mooie surprises gemaakt voor elkaar. We waren super trots op hen hoe hard ze hieraan gewerkt hebben en zo’n mooie knutsels hebben gemaakt. Chapeau!

Kerstmis Helaas kwam het verdrietige nieuws dat de kerstvakantie vervroegd werd. Gelukkig hadden we voor de zekerheid een alternatieve eerdere datum gepland voor de kerstviering. Dat kwam dus goed uit, waardoor de kerstviering toch kon doorgaan.

De ouderraad had gezorgd voor een frietkraam waar de kinderen een frietje en een snack naar keuze konden gaan halen. Eerst leuke activiteiten in de klas. De kinderen zagen er prachtig uit en mochten hun outfit natuurlijk showen. Vervolgens gingen ze dan naar die frietkraam om samen te eten in het met lichtjes versierde lokaal. Ook was er natuurlijk kerstmuziek en een open haard op het bord. Het was een heel gezellige dag waar het met kerstmis toch om draait: lief zijn voor elkaar en samenzijn. Dat is zeker gelukt.

De ouderraad heeft zich bij beide vieringen weer enorm ingezet om de schooltijd voor de kinderen extra leuk te maken. Dit lukt vanwege uw bijdrage. Als u daaraan bijgedragen heeft, willen wij u daarvoor nogmaals bedanken. Is het u nog niet gelukt, zou het fijn zijn als u het bedrag toch nog over kunt maken of contant op school af te geven.

We hopen met z’n allen dat de school weer op maandag 10 januari open mag gaan. Mocht dat niet het geval zijn, zijn we genoodzaakt om over te gaan op afstandsonderwijs. Dat gaat ons ook wel weer lukken, we houden de moed erin.

Mocht u dan een laptop van school nodig hebben en u heeft dit nog niet aan de leerkracht van uw kind via Parro doorgegeven, willen wij u vragen dit zo spoedig mogelijk alsnog te doen. Dan kunnen we meteen de maandag alle voorbereidingen treffen om dinsdag 11 januari te starten met de online-lessen.

Maar nogmaals als het volgens de landelijke maatregelen mogelijk is, zien we graag alle kinderen weer de 10de op school!

Alvast hele fijne kerstdagen en een goed, gezond 2022!

Namens het hele team, Ilona Ploem schooldirecteur

                                                   juf Samantha (Onderwijsassistent)

                                                   juf Monique (Pedagogisch medewerker)

                                                  juf Nanja (een paar vrijdagen)

                                                   juf Monique (woensdag)

                                                   juf Nanja (een paar vrijdagen) 

                                                   meester John (maandag)

                                                   juf Cassidy (aantal woensdagen)

                                                   juf Monique (donderdag – vrijdag)

                                                   meester John (woensdag – donderdag)

                                                   meester Marthij (woensdag)

Ambulant                         

*Schakelgroepen 

Rekenen in de ochtenduren: Een aantal leerlingen krijgt samen met medeleerlingen op vergelijkbaar rekenniveau in een kleiner groepje de rekeninstructie en verwerking.

Projectwerk in de middaguren: Leerlingen met een hoger leerpotentieel gaan projectmatig met hogere denkvragen en -opdrachten aan de slag. Het zijn vragen en opdrachten die zich richten op:

Zoals u kunt zien in de groepsindeling gaan we afscheid nemen van meester Sebastiaan en meester Folkert. Zij vervolgen hun carrière op een andere school binnen Movare. Juf Marlies is sinds november aan het genieten van haar pensioen, maar is toch tijdelijk even teruggekomen om 2 dagen aan groep 4 les te geven. Daarnaast ondersteunt ze hier nog op school als vrijwilligster. 

De leerkracht heeft u uitgenodigd voor een laatste oudergesprek van dit schooljaar. De meeste leerkrachten hebben ervoor gekozen om dit gesprek fysiek op school te laten plaatsvinden, maar een enkele leerkracht geeft de voorkeur aan een online-gesprek. Hou dus even Parro in de gaten waar uw gesprek plaatsvindt.

Herfstvakantie                       maandag 25 oktober tot en met vrijdag 29 oktober 2021

Vrijdag voor kerstvakantie     vrijdag 24 december 2021

Kerstvakantie                        maandag 27 december 2021 tot en met vrijdag 7 januari 2022

Carnavalsvakantie                maandag 28 februari tot en met vrijdag 4 maart 2022

Pasen                                    maandag 18 april 2022

Meivakantie                           maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei 2022

Koningsdag                           woensdag 27 april 2022: valt in de meivakantie

Bevrijdingsdag                       donderdag 5 mei 2022: valt in de meivakantie

Hemelvaart                            donderdag 26 mei en vrijdag 27 mei 2022

Pinksteren                             maandag 6 juni 2022

Studiedag                              een woensdag in juni 2022 (exacte datum volgt nog)

Laatste vrijdag schooljaar      vrijdag 22 juli 2022

Zomervakantie                      maandag 25 juli tot en met vrijdag 2 september 2022

Hele vrije vrijdagen kleuters     vrijdag 22 oktober 2021, 10 december 2021, 21 januari 2022,

(anders teveel schooluren        25 februari 2022, 15 april 2022, 3 juni 2022 en 1 juli 2022

voor groepen 1 en 2)                                         

We gaan er nog mooie laatste schoolweken van maken!

Team Mijn Spoor

Nieuwsbrief oktober 2021

De bladeren vallen, het is herfst en dus naderen we alweer de eerste vakantie, de herfstvakantie. Het schooljaar is goed gestart. Leerzame maar ook leuke activiteiten hebben plaatsgevonden naast de basisvakken, zoals rekenen en taal.

Een greep hieruit:

– De muziekdocent de heer René Schols verzorgt iedere dinsdag muzieklessen. Canon zingen, body      percussie en ritmes tikken met boomhackers zijn voorbeelden van muzikale bezigheden tijdens deze lessen.

– De Kinderboekenweek startte woensdag 6 oktober met het thema “Worden wat je wil”. De leerkrachten, verkleed in een bepaald beroep zoals onder andere automonteur, zakenman, brandweervrouw en goochelaar, verwelkomden de leerlingen. De leerlingen kwamen zelf ook in de mooiste outfits, die ze mochten tonen tijdens de modeshow op de leerpleinen. Ook werd gezamenlijk gedanst op het liedje van de Kinderboekenweek. Verder ging tijdens deze week op spontane tijden een leesbuzzer af om de leesbeleving te stimuleren. As de leerlingen de buzzer hoorden, lieten ze alles uit de handen vallen en gingen stillezen. Natuurlijk werd ook door elke groep een bezoek aan de bibliotheek gebracht om daar deel te nemen aan een activiteit rondom lezen. Daarnaast zijn de kleutergroepen naar de supermarkt geweest en zijn de brandweer en orgelman op school komen vertellen over hun beroep. Dat was erg interessant en op de orgelmuziek werd natuurlijk gedanst.

– De leerlingen van de groepen 6 tot en met 8 hebben meegedaan met Schoolvoetbal. Groep 6 heeft de fairplay-prijs gewonnen. Wat zijn we trots op deze toppers!

– In de week na de herfstvakantie staat ook meteen een gezellige groepsactiviteit gepland, namelijk het Nationaal Schoolontbijt. De leerlingen zullen samen ontbijten op school op donderdag 4 november. Dat wordt een smakelijk feest!

We wensen iedereen alvast een fijne vakantie en zien jullie graag maandag 1 november weer terug!

Namens het hele team,

Ilona Ploem schooldirecteur

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details