Schoolnieuws

Gepubliceerd: vrijdag 21 november 2014

School fruit en groente                                                                                   Afbeeldingsresultaat voor eu fruit

Onze school vindt gezonde voeding belangrijk. Wij nemen daarom deel aan het project "EU-fruit". Dat betekent dat uw kind vanaf deze week tot en met april op de dinsdag, woensdag en donderdag op school een gezonde pauzehap aangeboden krijgt. Voorbeelden zijn mandarijn, appel, peer, wortel, enz. U hoeft op deze dagen uw kind dus geen tussendoortje mee naar school te geven.

team BS Mijn Spoor

Onze school gaat ervan uit dat de leerlingen positief ingesteld zijn en ook bijbehorend gedrag vertonen. We hebben dan ook met de kinderen samen in de groepen positieve gedragsverwachtingen opgesteld. Toch vinden verschillende kinderen het lastig om zich aan de regels te houden.

We willen de pesterijen en conflicten verminderen. We gaan het positieve gedrag bevorderen door elke week een activiteit rondom gedrag in de groepen te organiseren. Hierbij kunt u denken aan rollenspel, voordoen - nadoen, complimentenkring, enz.                 Helaas hebben we ook een maatregel moeten invoeren wanneer een leerling toch de fout ingaat:

Iedereen die bewust andere kinderen slaat (of knijpt, duwt, enz.), moet:

groep 1 en 2 --> die dag binnen blijven tijdens buitenspel

groep 3 en 4 --> die dag een kwartier nablijven (de leerkracht informeert de ouders telefonisch over het incident)

groep 5 tot en met 8 --> die dag een half uur nablijven (de leerling zelf, onder toezicht van de leerkracht, informeert de ouders telefonisch over het incident)

Wanneer een leerling geslagen wordt, verwachten wij dat hij/zij dit meldt bij de leerkracht. Terugslaan accepteren wij niet. Daarop volgt dus dezelfde consequentie zoals hierboven beschreven.

team BS Mijn Spoor

Onze school werkt met  het programma Isy Schoolnieuws. D.m.v. dit programma wordt u via uw mail op de hoogte gehouden van nieuws voor uw kind, mededelingen, brieven en uitnodigingen voor oudergesprekken. Er zullen dus minder papieren brieven mee naar huis gaan. Inschrijven is dus belangrijk, anders mist u informatie van school.
De site van Bs Mijn Spoor wordt nu ook minder vaak bijgewerkt, omdat veel actueel nieuws via Isy wordt gemeld.

Iedere leerling van onze school ontvangt een brief, met daarin een persoonlijke inlogcode voor de ouder(s)/verzorger(s), mee naar huis. In deze brief staat beschreven hoe u zich kan inschrijven voor Isy Schoolnieuws.
Als er een mededeling is voor één bepaalde groep, zullen alleen de ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit die groep een bericht krijgen. Zo kan een leerkracht een korte mededeling of oproep doen.

Om deze informatie te ontvangen, is het noodzakelijk dat u zich eenmalig registreert op https://bsmijnspoor.isy-school.nl/registreren.
Indien gewenst (denk bijvoorbeeld aan gescheiden ouders) kan de unieke leerling code door meerdere ontvangers gebruikt worden. Doorloop dan alle stappen opnieuw met telkens het gewenste emailadres en gebruik dezelfde registratiecodes.

Belangrijk: de verantwoordelijkheid voor het ontvangen van nieuws ligt bij de ouders. Zorg ervoor dat bij gescheiden ouders, beide ouders zich registreren. Als u geen code heeft, kunt u dit kenbaar maken bij de administratie. De ICT-er zal dan binnen een paar dagen een nieuwe brief klaarleggen met daarin de registratiecode.

Als u wilt weten hoe Isy Schoolnieuws werkt of eruit ziet, kunt u deze handleiding bekijken.

Hits: 2108