Schoolnieuws

Gepubliceerd: vrijdag 21 november 2014

 

     

                        

 

Stap over op DrinkWater

Maak water drinken het leukste wat er is!

Pakjes drinken mee naar school, het lijkt zo gemakkelijk voor ouders. Maar kinderen krijgen gemiddeld door deze zoete drankjes ruim 6 kilo suiker per jaar binnen. Verandering daarin zou enorm bijdragen aan gezond gewicht onder jongeren.
Met de landelijke campagne DrinkWater wordt water drinken weer de normaalste zaak van de wereld. Door themaweken, voorlichting en beleid ontdekken kinderen dat water drinken lekker, gezond en zelfs leuk is.

Zo uit de kraan!

 

 

Nederland behoort tot de top van de wereld op het gebied van kraanwaterkwaliteit. Voordat kraanwater uit de kraan stroomt is het gezuiverd met de modernste technieken. Kraanwater bevat mineralen die ons lichaam nodig heeft en is de goedkoopste dorstlesser. En het mooiste: het is overal beschikbaar.

Net wat ze gewend zijn...

Net als de JOGG-aanpak krijgt ook DrinkWater in elke gemeente zijn eigen invulling. Jongeren Op Gezond Gewicht ondersteunt en inspireert met goede voorbeelden uit andere gemeenten, kennis en materialen. Scholen, ouders en jongeren worden gestimuleerd zelf met het thema aan de slag te gaan. Dat zorgt voor betrokkenheid bij het thema.

Wat betekend dit voor onze school?

Alle leerlingen krijgen een eigen bidon die alleen gevuld mag worden met water. Deze vullen ze in de ochtend. Elke vrijdag gaan de bidons mee naar huis voor een grondige wasbeurt. Op maandag komen de bidons vol terug naar school!

 

MET EEN FRISSE DUIK HET NIEUWE JAAR IN!

Team Bs Mijn spoor

 

 Ik leer anders (huiswerkondersteuning)    

     

                        

 

Hoi allemaal,

 

Vanaf as maandag start er in jongerencentrum The Move een pilot van de groepstraining "Ik leer anders".

Deze training die wordt gegeven i.s.m. Kinderpraktijk Leontine geeft handvaten aan kinderen die moeite hebben met begrijpen en onthouden van lesstof omdat het beelddenkers zijn, of omdat er sprake is van ADHD/ ADD en aanverwante problematieken. In zeven bijeenkomsten van 1 uur wordt er ingezet op het toepassen van technieken om lesstof naar beelden te vertalen, wat de kinderen vervolgens ook zal versterken om beter mee te komen met het tempo in de klas. De bijeenkomsten zullen gaan plaatsvinden op maandag of donderdag aansluitend aan school.

 

Er kunnen aan deze pilot vier kinderen meedoen. Deelname is gratis. Mochten u uw kind hiervoor willen aanmelden dan hoor ik dat graag. U kunt ook via de intern begeleider van school contact opnemen.

 

Meer info kun je vinden op de website www.kinderpraktijkleontine.nl

 

Met vriendelijke groet,

 

Joep Touw

Jeugd/ jongerenwerk Heerlerheide

Alcander

 

t 06 38 75 76 12

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Geachte ouders/verzorgers,

Graag willen wij u uitnodigen voor het bijwonen van een taal- of rekenles in de groep van uw kind.
Dit om u als ouder meer zicht te geven over het huidige onderwijs op onze school.
Zo betrekken wij niet alleen de kinderen, maar ook u als ouder in het leerproces.
In de maanden januari en februari 2018 zullen de leerkrachten deze kijkmomenten samen met u plannen via de uitnodiging op Isy.
Voor de rust in de klas kunnen er telkens 2 ouders per les inschrijven.
Wij hopen dat u middels dit VLOG (Klik op het woord om het filmpje te zien )nieuwsgierig gemaakt wordt om snel in te schrijven.


Met vriendelijke groet,
Team Bs Mijn Spoor

 

 

School fruit en groente                                                                                   Afbeeldingsresultaat voor eu fruit

 

Onze school vindt gezonde voeding belangrijk. Wij nemen daarom deel aan het project "EU-fruit". Dat betekent dat uw kind vanaf deze week tot en met april op de dinsdag, woensdag en donderdag op school een gezonde pauzehap aangeboden krijgt. Voorbeelden zijn mandarijn, appel, peer, wortel, enz. U hoeft op deze dagen uw kind dus geen tussendoortje mee naar school te geven.

 

team BS Mijn Spoor

 

 

 

     

                        

 

 

Onze school gaat ervan uit dat de leerlingen positief ingesteld zijn en ook bijbehorend gedrag vertonen. We hebben dan ook met de kinderen samen in de groepen positieve gedragsverwachtingen opgesteld. Toch vinden verschillende kinderen het lastig om zich aan de regels te houden. 

We willen de pesterijen en conflicten verminderen. We gaan het positieve gedrag bevorderen door elke week een activiteit rondom gedrag in de groepen te organiseren. Hierbij kunt u denken aan rollenspel, voordoen - nadoen, complimentenkring, enz.                 Helaas hebben we ook een maatregel moeten invoeren wanneer een leerling toch de fout ingaat:

Iedereen die bewust andere kinderen slaat (of knijpt, duwt, enz.), moet:

groep 1 en 2 --> die dag binnen blijven tijdens buitenspel

groep 3 en 4 --> die dag een kwartier nablijven (de leerkracht informeert de ouders telefonisch over het incident)

groep 5 tot en met 8 --> die dag een half uur nablijven (de leerling zelf, onder toezicht van de leerkracht, informeert de ouders telefonisch over het incident)

Wanneer een leerling geslagen wordt, verwachten wij dat hij/zij dit meldt bij de leerkracht. Terugslaan accepteren wij niet. Daarop volgt dus dezelfde consequentie zoals hierboven beschreven.

 

team BS Mijn Spoor

 

 

 

 

Opknappen speelplaats

Zoals U wellicht hebt gezien zijn we al goed bezig met het opknappen van de speelplaats. We zijn begonnen met het verplaatsen van het hek, waardoor we een geweldige voetbalkooi hebben gekregen.

Ook zijn enkele ouders en leerkrachten begonnen met verfwerkzaamheden. Het is nog niet klaar, maar een begin is er.

Hebt u zin en tijd om ons een uurtje te helpen laat het dan weten, we kunnen alle hulp gebruiken. We hopen dat ons schoolplein aan het einde van dit schooljaar er weer fris en vrolijk uit zal zien.

schoolplein

 

Ouder gesprekken

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

De ouders/verzorgers van groep 3 t/m 7  kunnen zich inschrijven voor de ouder gesprekken.
Dit kunt u doen in ISY onder het kopje ouder gesprekken aan de linkerkant. Daar kunt u een tijd kiezen die u schikt en die nog vrij is.

Met vriendelijke groet,

De meesters en juffen van groep 3 t/m 7

 

 

Ikea pakt flink uit!

Ikea inrichten( klik op de foto om meer te zien)

Ikea heeft de gemeenschap ruimte helemaal ingericht.  

*de officiële opening is op vrijdag 27 februari

* tijdstip 15.00 -15.30 uur

* aanwezigen: leerlingen groep 5

                     alle leerkrachten

                     mensen van Alcander

                     voorzitter Wijkbeheer

                     regiodirecteur + bestuursvoorzitter Movare

                     Geert van der Heijden, Gemeente Heerlen

                     Wethouders economische zaken en/of onderwijs

                     IKEA medewerkers

* Officiële openingshandeling: onthulling van het kunstwerk dat door de kinderen voor de nieuwe ruimte gemaakt is.

* IKEA verzorgt catering voor de kinderen: vlierbessensap, koekjes, snoepjes en natuurlijk Zweedse balletjes

   Mijn Spoor verzorgt rest van de catering voor volwassenen

* IKEA maakt een filmpje van opbouw/inrichting/opening

 

Nationale Voorleesdagen 2015

Peuterspeelzaal

Directeur basisschool Mijn Spoor, meneer Dumont leest ter gelegenheid van de nationale voorleesdagen voor op peuterspeelzaal 't Kempke

Voorlezen

 

 

 

 

 

 

Isy In 2014-2015 gaat onze school  van start met het programma Isy Schoolnieuws. D.m.v. dit programma wordt u via uw mail op de hoogte gehouden van nieuws voor uw kind, mededelingen, brieven en uitnodigingen voor oudergesprekken. Er zullen dus minder papieren brieven mee naar huis gaan. Inschrijven is dus belangrijk, anders mist u informatie van school.
De site van Bs Mijn Spoor wordt nu ook minder vaak bijgewerkt, omdat veel actueel nieuws via Isy wordt gemeld.


Iedere leerling van onze school ontvangt een brief, met daarin een persoonlijke inlogcode voor de ouder(s)/verzorger(s), mee naar huis. In deze brief staat beschreven hoe u zich kan inschrijven voor Isy Schoolnieuws.
Als er een mededeling is voor één bepaalde groep, zullen alleen de ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit die groep een bericht krijgen. Zo kan een leerkracht een korte mededeling of oproep doen.

Om deze informatie te ontvangen, is het noodzakelijk dat u zich eenmalig registreert op https://bsmijnspoor.isy-school.nl/registreren.
Indien gewenst (denk bijvoorbeeld aan gescheiden ouders) kan de unieke leerling code door meerdere ontvangers gebruikt worden. Doorloop dan alle stappen opnieuw met telkens het gewenste emailadres en gebruik dezelfde registratiecodes.

Belangrijk: de verantwoordelijkheid voor het ontvangen van nieuws ligt bij de ouders. Zorg ervoor dat bij gescheiden ouders, beide ouders zich registreren. Als u geen code heeft, kunt u dit kenbaar maken bij de administratie. De ICT-er zal dan binnen een paar dagen een nieuwe brief klaarleggen met daarin de registratiecode.

Als u wilt weten hoe Isy Schoolnieuws werkt of eruit ziet, kunt u deze handleiding bekijken.

Hits: 1765